Magyar Atherosclerosis Társaság
Dietetika Szekció
Salánki Péter
elnök
Tarnai Irén
alelnök
Bozóné Kegyes Réka
tudományos titkár
Hasillóné Fülöp Edit
titkár

Hírlevél

Tisztelt tagtársunk, kedves kolléganő/kolléga!

     2004 januárjában az Atherosclerosis Társaság vezetőségi ülést tartott, amelyen Salánki Péter előterjesztette a Dietetikai Szekció programtervezetét. Az első teljes évünkben a szekció megalakulása után feladatainkat részben sikerrel végeztük el.

   Október 14. - 16. között Sopronban a Társaság XV. Kongresszusán önálló blokkal vettünk részt október 15-án délután. A tudományos bizottság elfogadta az összes, a dietetikai szekció vezetősége által beküldhetőnek minősített előadás-kivonatot: Bozóné Kegyes Réka - Az atherosclerosis rizikóját befolyásoló legfontosabb étrendi faktorok a legfrissebb irodalom alapján, Mendl Edina - Malnutritio és atherosclerosis haemodializált betegeknél, Salánki Péter - A metabolikus szindróma korrekt táplálkozásterápiája. Egy összetett betegség egyszerű étrendi kezelése. Az egyik előadás egészségügyi okokból sajnos elmaradt. Az előadások lehetőséget kapnak a Társaság lapjában, a Metabolizmusban való megjelenésre. A dietetikai szekciót a Bunge Növényolajipari Rt., a Novartis Hungária Kft. Consumer Health divízió, a Fresenius-Kabi Hungary Kft., a Roche Magyarország Kft., az Egészséges Magyarországért Egyesület és a Ratiopharm Hungária Kft. támogatta. Támogatásukat köszönettel és örömmel fogadjuk. A közgyűlésen Paragh György professzor Úr a Társaság főtitkára beszámolt Szekciónk megalakulásáról, melyet a közgyűlés jóváhagyott. Kértük, hogy tekintettel szerényebb jövedelmi viszonyainkra, a társasági tagdíj és a kongresszusi regisztrációs díj kevesebb legyen. A társasági tagdíj kedvezményt a közgyűlés elutasította, de a vezetőség ígéretet tett dietetikusok számára kedvezményes regisztrációs díj bevezetésére.
   Sajnos az MDOSZ továbbképzései az egyeztetés időpontjában már megvoltak, ezért az idén nem tudtunk továbbképzést szervezni. Reméljük, hogy 2005-ben erre is lehetőségünk lesz.
  Tervezünk egy 2 éves programot - Az atherosclerosis táplálkozási prevenciója és rehabilitációja a XXI. században - címmel. A Társaság vezetősége kérésünkre segítséget ígért a program megvalósításához szükséges anyagi javak pályázat formájában történő megszerzéséhez. A program része 2005. június 27. - július 3. között egy gyermektábor, szóróanyagok elkészítése és a szekció tagjainak kedvezményes költségű továbbképzés. Ennek részleteit soron következő vezetoségi ülésünkön tárgyaljuk meg, és azt követően fogjuk ismertetni a programpontok részleteit. A szükséges pénzeszközök előteremtéséhez a Ratiopharm Hungária Kft.-vel az előzetes egyeztetés megtörtént.

     Köszönetet mondunk minden kollégának és szekciónk támogatójának ebben az évben való együttmuködésért. A további közös munkában bízva kívánunk mindenkinek

BÉKÉS KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS SIKEREKBEN GAZDAG, BOLDOG ÚJ ESZTENDőT!

Salánki Péter
elnök
Bozóné Kegyes Réka
tudományos titkár